İSTANBUL / AVCILAR - Şehit Melih Sancar Ortaokulu

May

6.sınıflarla “Toplumsal hayatımızda demokrasinin önemini açıklar.” kazanımı doğrultusunda seçim sürecinde yapılması gerekenleri drama etkinliğiyle öğrendik.

May

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda futbol turnuvası yapılmıştır. Turnuva sonucunda 7-E sınıfı şampiyon olmuştur.Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği bilim dalıdır. Bir başka deyişle bilişim; mevcut olan bilginin daha pratik hale gelmesini sağlamak amacı ile bilgisayarlar ve elektronik aletlerden yararlanmamıza imkan tanıyan teknikler bütünüdür. Günümüzde bilişim kelimesini duymayan yoktur. Zira teknoloji ve bilim geliştikçe bilişim teknolojileri de hayatımızın her alanına etki etmekte ve mevcut düzende kendini geliştirme alanı bulmaktadır.

Mayıs ayının ilk haftası olan Bilişim haftası olarak kutlanılmaktadır. İnsanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmak amaçlanmaktadır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

03/03/2024 PAZAR GÜNÜ 2. DÖNEM VELİ TOPLANTISI YAPILACAKTIR

Ock

Geleneksel Çocuk Oyunlarında Mendil kapmaca yarışmasında okulumuz öğrencileri Avcılar 1.si olmuştur. Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Mehmet UZUN ve Ramazan KAHRAMAN a teşekkür eder öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Narkotik Anne projesi ile annelere narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitimler verilmektedir. Amaç ise uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, öğrencilerimizin eğitimde büyük bir paydaya sahip annelerimizin bilinçlendirilmesinde farkındalığın artırılmasıdır.

Ara

ÇEDES projesi kapsamında Avcılar Gazievi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerimizin bütün sorularına sabırla ve içtenlikle cevap veren öncelikle Gazievi Dernek Başkanı Nurettin Ağaoğlu ve diğer kıymetli gazilerimize hoşgörüleri,samimiyetleri ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Kas

u topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak...

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85'nci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimiz de yаşаyаcаksın.

Anma töreninde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Atatürk Haftası Şiir okuma yarışmasında İlçe 2.si olan öğrencimiz Maria  AZIZA'yı   tebrik ediyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100. YILINI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLADIK. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Tem

2022-2023 Eğitim öğretim yılı 2.dönem karne törenini yaptık.

Bütün öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Tem

Yılsonu yaklaşmasıyla birlikte güzel havaları değerlendirerek öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile Okul pikniğimizi gerçekleştirdik.

Tem

Öğrencilerimizle nostalji müzesini ziyaret ettik.